ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ

                                                      

H Γεωργία Καραμπέλου γεννήθηκε στη Δαύλεια Βοιωτίας και τα τελευταία χρόνια ζει στο Μαρούσι.

Είναι μητέρα δύο αγοριών, ηλικίας έντεκα και δεκατεσσάρων ετών, και εργάζεται ως υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών.


Με τη ζωγραφική άρχισε να ασχολείται το Δεκέμβριο του 2005 και έως σήμερα έχει συμμετάσχει στην ομαδική έκθεση Δημοτών Δήμου Αμαρουσίου (2006) και σε ομαδική έκθεση του Πολιτιστικού Τμήματος του Υπουργείου Οικονομικών (2008).


Η πρώτη ατομική της έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αμαρουσίου, υπό την αιγίδα του Δήμου, το Νοέμβριο του 2009, ενώ η δεύτερη ατομική έκθεσή της πραγματοποιήθηκε  στη Λιβαδειά, υπό την αιγίδα του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Λεβαδέων, τον Απρίλιο του 2011.


Τα έργα της έτυχαν θερμής αποδοχής από έναν ευρύ κύκλο φιλότεχνων και πολλά από αυτά βρίσκονται ήδη σε ιδιωτικές συλλογές.

...εγώ και η ζωγραφική


"Ο αληθινός έρωτας ξυπνάει, όταν ο ένας μπορεί να ανακαλύψει μέσα από τον άλλον εκείνο που πάντα διέθετε, και δεν το αναγνώριζε, και ταυτόχρονα να εγκαταλείπει αυτό που πίστευε πως είχε, και δεν το είχε ποτέ..."

          

Ο λόγος αυτός της Μαργκερίτ Γιουρσερνάρ από το βιβλίο της Αδριανού Απομνημονεύματα περιγράφει με ακρίβεια τη σχέση μου με την ζωγραφική. σχέση βάθους και απελευθέρωσης.


Η ζωγραφική με μύησε σε συναισθήματα που δεν ήξερα ότι κρύβονταν μέσα μου, ενώ με απάλλαξε από τα "καμώματα" της αστής, που δεν υπήρξα ποτέ... Ανακάλυψα έτσι το χώμα, το χορτάρι, τη θάλασσα, τον ουρανό... και κατάφερα να θρυμματίσω το τσιμέντο...


Ταυτόχρονα, όλα γίνονται χρώματα στα χέρια μου με μια ηδονική ευκολία που δεν είχα συναντήσει παρά μόνο στο μεγάλωμα των παιδιών μου.


Νιώθω πως το αντάμωμά μου με τη ζωγραφική είναι αντάμωμα ζωής κι εύχομαι να το επιβεβαιώνω κάθε φορά στα μάτια σας, όταν σας κερδίζει κάποιος από τους αγαπημένους μου πίνακες.


Καραμπέλου Γεωργία

English Version